luni, 30 ianuarie 2012

Dictionarul – prietenul poliglotului


Indiferent daca ai invatat limba engleza la scoala sau din desene animate si filme este important sa ai acces la un dictionar roman englez, respectiv englez-roman.  Avand in vedere  ca traim in era tehnologiei si cum avem acces la internet foarte usor, este de recomandat sa consultam un dictionar online.
De ce sa consulti un dictionar online? Ei bine, motivul este simplu. Cautare mai rapida, nu trebuie sa rasfoiesti zeci de pagini, este de ajuns sa tastezi cuvantul si sa primesti un raspuns. Ai acces nu doar la un dictionar, ci la zeci de dictionare, poate vrei un dictionar de sinonime, de neologisme, sau de termeni tehnici, totul este la distanta de un singur click.
Oricat de bine crezi ca ai ajuns sa cunosti limba engleza niciodata nu poti cunoaste toate cuvintele din vocabularul englezesc. Atunci cand vrei sa faci traduceri, pentru folosul personal, poate ai o tema de scris sau vrei sa discuti cu un prieten strain, un dictionar trebuie sa fie mereu in jurul tau, iar acces mai rapid cala  dictionarul online nu vei avea niciodata.
Cand vine vorba de traduceri multi folosesc si unele programe automate, chiar daca, de exemplu, majoritatea nu includ si limba romana. Daca vrei sa obtii un text tradus de calitate, indiferent ca traduci din engleza in romana sau din romana in engleza, este mult mai usor si mai bine sa ai bazele limbii engleze si sa folosesti un dictionar online pentru cuvintele pe care nu le stii.
Va recomandam sa folositi dicionarul de fiecare data cand intalniti un cuvant din limba engleza pe care nu il cunoasteti. Nu trebuie sa fie de ajuns sa intelegeti din context sau sa treceti cu vederea peste acest cuvant. Trebuie sa il cautati in dictionar si sa aflati exact ce inseamna, aceasta este singura modalitate prin care puteti sa va imbogatiti vocabularul limbii engleze.
Exista mai multe dictionare online, cand gasiti unul care va place nu uitati sa dati bookmark.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postati un comentariu